Over Natuurluck

Natuurluck is een kleinschalig, vollegronds groenteteeltbedrijf waar intensief wordt getuind.

Over ons

Ik ben René, na mijn 2 jarige-opleiding op de Kraaybekerhof om tuinder in de biologisch dynamische landbouw te worden, ben ik samen met mijn vrouw Ingrid in 1986 een eigen bedrijf gestart. Met hulp van familie en vrienden creëerden wij in Zevenhuizen, op het laagste plekje van Nederland, ‘Tuinderij Natuurluck’. Hier telen wij onze biologische groenten. Toen wij destijds begonnen was er een kleine markt voor biologische producten. Wij werden beschouwd als ‘geitwollensokken’ types. Het doet ons goed dat er nu steeds meer consumenten bewust kiezen voor duurzaamheid.

Onze visie? Biologisch!

Natuurluck teelt biologisch, wat onder andere inhoudt dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Deze middelen kunnen het bodemleven verstoren en hiermee de kans op ziektes en plagen in het gewas vergroten. Wij doen er alles aan om het mooie ecologische evenwicht in de bodem, dat afgelopen jaren is gecreëerd, te behouden. Een vruchtbare grond levert een levenskrachtig product. Natuurluck is door de Skal gecertificeerd. Dit houdt in dat we voldoen aan de Skal-richtlijnen en het biologische keurmerk mogen dragen. Jaarlijks wordt gecontroleerd of ons bedrijf nog aan de voorwaarden voldoet.

Meer weten? kijk op:

Hoe werken wij?

In de loop der jaren hebben we onze grond leren kennen en ervaren welke gewassen wel en niet geschikt zijn voor onze grondsoort. Wij verbouwen jaarlijks zo’n 40 verschillende gewassen. Ook proberen wij elk seizoen een aantal nieuwe producten uit. Naast de vollegrond wordt er ook geteeld in een kleine kas en boogtunnels. Hierdoor kunnen we eerder in het seizoen beginnen met telen en ook langer doorgaan in het najaar. Omdat er weinig met machines gewerkt wordt, zijn we nauw betrokken met de bodem en de plant. We zitten er als het ware met onze neus bovenop. Wij werken met plezier, zorg en aandacht voor mens en milieu.

Wij leveren via een korte weg de consument gezonde groente. Wij leveren onder andere aan natuurvoedingswinkels, de biologische groothandel en webwinkels.

Onze speerpunten

Milieubewust en duurzaam

Geen gebruik van pesticiden

Geen kunstmest

Gezond en puur van smaak

Met liefde verbouwd